Γενική Συνέλευση ΔΣΘ, Δευτέρα 2/12, επαναληπτική 9/12!

Ο Δικηγορικός Σύλλόγος Θεσσαλονίκης θα συνεδριάσει σε σώμα Γενικής Συνέλευσης στις 2/12/2019, επαναληπτικά στις 9/12/2019, μετά την από 21/11/2019 απόφαση του Δ.Σ. του. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης θα είναι Διαμεσολάβηση και Ασφαλιστικό.

Είναι μία αφετηρία, που εν δυνάμει μπορεί να δώσει φωνή στους δεκάδες συναδέλφους, που νιώθουν την υποτίμηση με το Ασφαλιστικό και τον νόμο για την διαμεσολάβηση. Μπορεί ο ΔΣΘ, οι δικηγόροι που τον απαρτίζουν, να δώσουν μία πρώτη σπίθα, να αρθρώσουν μία πρώτη φωνή αντίστασης στον οδοστρωτήρα που φέρνει η κυβέρνηση ΝΔ, πάνω στο στρωμένο έδαφος που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Διοίκηση του ΔΣΘ μέχρι τώρα συνιστούσε αναμονή. Μετά, αντιλαμβανόμενες την ενδεχόμενη απώλεια των αγανακτισμένων ψηφοφόρων τους, ωθήθηκαν σε διεξαγωγή Γ.Σ. Προφανές είναι, ότι αν δεν βγεί η πρώτη Γ.Σ., η προκύρηξη της δεύτερης θα έρθει την τελευταία στιγμή, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ρίξουν την ευθύνη στην "αδιαφορία των συναδέλφων". Καθόλου δεν έχουν αντιληφθεί το γενικό κλίμα που επικρατεί στον χώρο.

Το προεδρείο της ΕΑΝΔΙΘ, το "σωματείο" των ασκουμένων και νέων δικηγόρων, αρνείται συστηματικά να διεξάγει Γ.Σ., καθώς δεν υπάρχει γι'αυτούς λόγος συζήτησης, συντονισμού, δράσεων, συνεννόησης του σώματος των ασκουμένων και νέων δικηγόρων κτλ. Κρύβουν την αδυναμία συγκρότησης 5 ανθρώπων πίσω από δικαιολογίες: όταν 15 συνάδελφοι, μόνο της Κίνησης, καταθέτουν ενυπόγραφο αίτημα Γ.Σ., δεν μπορείς να το προσπερνάς έτσι. Προτιμούν να εμφανίζονται ατομικά και να καπηλεύονται τον κόσμο που μαζεύεται ως "κόσμο του σωματείου". Δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη να συγκροτηθεί σε μάχιμο οργανισμό το σώμα των ασκουμένων: έχουν κάνει την συνειδητή ολιγωρία εργόχειρο.

Εμείς ως Κίνηση δεν περιμένουμε τις εξελίξεις. Θα παλέψουμε να τις επηρεάσουμε, με τις δυνάμεις και τις απόψεις μας. Θα απευθυνθούμε ξανά στους αξιόπιστους συμμάχους στον χώρο, είτε οργανωμένες δυνάμεις είτε μεμονωμένους αξιόλογους συναδέλφους, για να στηθεί ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις αλλαγές. Θα μετατρέψουμε την εκδήλωση μας για το Ασφαλιστικό σε γεγονός ενότητας και συνάντησης όλων των πληττόμενων κομματιών. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε ξανά κάθε ασκούμενο και νέο δικηγόρο, κάθε νέο άνθρωπο, που βιώνει συστηματικά ήττες στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή στην μνημονιακή κοινωνία και θέλει να βάλει ένα φρένο.

Αυτό το πείσμα μας κινεί να αναλάβουμε την ευθύνη οργάνωσης και κινητοποίησης των ασκουμένων και των νέων δικηγόρων, ξέροντας ότι οι όποιες κινητοποιήσεις δεν θα άλλαξουν τον κόσμο. Μπορούν να φέρουν, όμως, στις τάξεις μας μία πρώτη νίκη: να συναντηθούμε, να πάψουμε να είμαστε μόνοι μας, να οργανωθούμε, να μοιραστούμε, να ακουστούμε δυναμικά. Ίσως, να πάψουμε να χάνουμε και να ζήσουμε και μία νίκη στον οδοστρωτήρα ηττών και ματαιώσεων που βιώνει η γενιά μας εδώ και δέκα χρόνια: να αποσυρθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και η υποχρεωτική διαμεσολάβηση.

Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Οι αγώνες μας είναι δίκαιοι, η οργάνωση είναι η μόνη δύναμη μας.
Κίνηση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Ενάντια στην Επισφάλεια

Σχόλια