Να σταματήσει η Κυβερνητική διγλωσσία - Να στηριχτούν οι Δικηγόροι!

Η κυβέρνηση είναι εντελώς υπεύθυνη για τις εξαγγελίες Βρούτση που δημιουργούν τεράστια σύγχηση στον επαγγελματικό κλάδο των δικηγόρων. Με βάση ό,τι προκύπτει από το σημερινό δελτίο τύπου, οι δικηγόροι, ως αυταπασχολούμενοι, της ειδικής κατηγορίας των επιστημόνων, προβλέπεται η παροχή "ειδικών επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης και στήριξης για την προσαρμογή στα νέα ψηφιακά δεδομένα", αναστολή καταβολής εισφορών, μείωση ενοικίου. Πουθενά, όμως, δεν γίνεται λόγος για την οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ.

 Η διγλωσσία της κυβέρνησης, σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή, επιβεβλημένης ανεργίας και νέκρωσης των επαγγελμάτων, επιβαρύνει την θέση της. Δεν ξεχνάμε τις ευθύνες τους για την κατάσταση του συστήματος υγείας: μέρα με την μέρα μετράμε τις συνέπειες της διάλυσης του. Οι ίδιοι που φωνάζαν για απολύσεις ιατρών και ιδιωτικοποιήσεις νοσοκομείων, στην δύσκολη στιγμή αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, προσπαθούν να περάσουν την κρίση που δημιουργείται στο σώμα των εργαζομένων και των επαγγελματιών. Να προκαλέσουν σύγχυση και συγκρούσεις μεταξύ τους, να αναμοχλεύσουν συγκρούσεις ανάμεσα στους μισθωτούς και τους επαγγελματίες, όταν όλοι δικαιούνται εξίσου οικονομικής ενίσχυσης.

Το δικό μας μήνυμα πρέπει να είναι καθαρό: στην κρίση που δημιουργείται, πρωταρχική αξία είναι η οικονομική επιβίωση και στήριξη του εργαζόμενου κόσμου και των επαγγελματιών! Με τον ίδιο τρόπο που απαιτούμε να γίνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την στήριξη του συστήματος υγείας, απαιτούμε να γίνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα να μην πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα!

Οι Σύλλογοι, μέχρι αυτήν την στιγμή, πρέπει αταλάντευτα να συνεχίσουν να διεκδικούν την υπαγωγή ΌΛΩΝ των δικηγόρων στην οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ! Να δοθεί μάχη για την στήριξη του κλάδου, ούτε βήμα πίσω στην υπαγωγή του κλάδου στην οικονομική ενίσχυσης, κανένας διαχωρισμός στο εσωτερικό μας!

Είμαστε έγκλειστοι, επ' ουδενί όμως αδρανείς! Καλούμε την κυβέρνηση να άρει την διγλωσσία της και χωρίς περιστροφές να στηρίξει τους επαγγελματίες! Μετράμε συνεχώς τις ευθύνες για την συνολική κατάσταση, την επιβεβλημένη ανεργία, την οικονομική μας καταστροφή.

Εμείς δείχνουμε την κοινωνική μας αλληεγγύη, υπακούοντας απόλυτα και αλληλέγγυα στο κοινωνικό σύνολο και την υγεία των πολιτών. Προστατεύστε το ίδιο την κοινωνική πλειοψηφία: δεν θα πληρώσουμε εμείς τις συνέπειες!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΤΗΣ - ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!
ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΔΙΧΩΣ ΕΝΑΡΞΗ!

Σχόλια