Ιατροί: Από ήρωες σε ανεύθυνοι..11 εκατομμύρια δρόμος!

Σήμερα, παγκόσμια μέρα υγείας, γιατροί σε πολλά νοσοκομεία της χώρας προχώρησαν σε δράσεις διεκδίκησης και διαμαρτυρίας για τον ελλειπή εφοδιασμό σε προστατευτικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία. Αυτήν την στιγμή που μιλάμε, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του υγειονομικού προσωπικού βγαίνει επιταχυνόμενα εκτός μάχης, ελλείψει προστασίας στην επαφή του με τον ασθενή, απομειώνοντας τις αμυντικές δυνατότητες του συστήματος υγείας. Λιγότεροι γιατροί στην πρώτη γραμμή σημαίνει επίσης ικανότητα παρακολούθησης μικρότερου αριθμού ασθενών, πτώση της ποιότητας της παροχής υγείας, καθώς το δυναμικό που απομένει να δουλέψει εξοντώνεται, ακόμα και αδυναμία λειτουργίας ΜΕΘ.
               Οι συνέπειες έχουν βαρύνει στο σώμα των ιατρών. Ήδη, ιατροί σε πολλά νοσοκομεία αιτούνται ψυχολογικής στήριξης, ενώ είναι ευρέως γνωστό ότι ο ιός αυτός δεν θέλει πάνω από μία εβδομάδα για να κάνει άλμα στην διάδοση του. Οι στιγμές είναι εντελώς κρίσιμες όχι μόνο για τους ιατρούς, αλλά για όλο τον λαό.
Και τι κάνει η κυβέρνηση; Τρεμάμενη για τις ευθύνες της, στέλνει την αστυνομία στον Ευαγγελισμό να ΣΥΛΛΑΒΕΙ ιατρούς. Οι χθεσινοί ήρωες, που χειροκρόταγε συγκινημένη η Μαρέβα Μητσοτάκη, με μιάς μετατράπηκαν σε κοινωνικά βδελύγματα, "ανεύθυνους"! Είναι χρήσιμοι, προφανώς, μονάχα όταν βγάζουν τον σκασμό: όταν μιλάνε και ζητάνε τα αναγκαία για να προστατεύσουν την υγεία του λαού, μετατρέπονται σε συνδικαλιστές τραμπούκους. Καλύτερα να ακούμε τον παντελώς άσχετο Κικίλια και τον πειθήνιο Τσιόδρα. Ευτυχώς, οι συλλήψεις απετράπησαν από την μαζική δράση των ιατρών.
                Και τι είπαν τα κανάλια, οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης; Θυμήθηκαν, επι τέλους, τον παλιό τους ρόλο. Αφού έθαψαν τα αιτήματα τους για υλικό, μόνιμες προσλήψεις, κρατική ενίσχυση, αφού εξαφάνισαν τις δηλώσεις της ΟΕΝΓΕ, αφού "δεν είδαν, δεν άκουσαν" για την διαμαρτυρία τόσες μέρες, σήμερα "σκύλιασαν" κατά των "ανεύθυνων". Αλλά, βέβαια, όταν μασουλάμε το φαγάκι μας, δεν μιλάμε: εφόσον μασουλάνε τα 11.000.000 ευρώ της κρατικής ενίσχυσης, θα μιλήσουν για τον συνωστισμό των ιατρών... Πουθενά δεν βλέπουν, βέβαια, κίνδυνο στις επιλογές της κυβέρνησης, να τους αφήσει εκτεθειμένους στην πρώτη γραμμή, στο γεγονός ότι βγαίνουν εκτός μάχης λόγω ιού κ.ο.κ. Δαγκώνουμε το χέρι, άλλωστε, που μας ταΐζει;
       Με την υγεία κάνουν παιχνίδι. Κανάλια, Μητσοτάκης, ΣΥΡΙΖΑ, παίζουν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι επι πτωμάτων. Μετράνε νεκρούς, οι μεν για να αποδείξουν την αποδοτικότητα των ανύπαρκτων πολιτικών τους, ενώ το μόνο πράγμα μέχρι στιγμής που περίτρανα αποδείχτηκε είναι ότι όλα όσα υποστήριζαν μέχρι χτές για την υγεία ήταν δολοφονικά και εγκληματικά λάθος. Οι δε, τρίβουν τα χέρια τους, περιμένοντας οι νεκροί να... ξεπεράσουν αυτούς στο Μάτι, ώστε από αυτό να αντλήσουν τα πολιτικά τους επιχειρήματα. Και αυτό το κάνουν γιατί ξέρουν την συμμετοχή στο έγκλημα της διάλυσης της δημόσιας υγείας.
             Η υγεία δεν είναι πανηγύρι να χειροκροτάμε στα μπαλκόνια: είναι υπόθεση που αφορά όλο το λαό και την υγεία του. Οι γιατροί είναι σάρκα από την σάρκα μας, στην πρώτη γραμμή για εμάς. Το πρώτο πράγμα σαν πολίτες, είναι να μην τείνουμε χείρα βοηθείας στις βρώμικες και αηδιαστικές αντιλήψεις που τους θέλουν "ανεύθυνους". Το δεύτερο πράγμα, είναι να αντιληφθούμε ότι δεν είναι ώρα σιγής: καθήκον όλων μας είναι η δυνατή διεκδίκηση, με όσα μέσα προσφέρει η ειδικά κατάσταση, όλων των απαραίτητων κινήσεων ώστε να μπορούν οι γιατροί να δουλέψουν με ασφάλεια.
               Αν ένα δίδαγμα άφησε η όλη κατάσταση, είναι το κάτω τα ξερά σας από την δημόσια υγεία. Δεν είναι πλέον πλάκα: οι ιδεοληψίες της αγοράς αλλού οδηγούν σε εκατόμβες νεκρών, τα υπολείμματα δημοσίου συστήματος εδώ κρατήσαν όρθια μία κατάσταση. Μην παίζετε ζάρια με την ζωή μας.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Σχόλια