Να απαντήσουμε άμεσα: Πρακτικές προτάσεις προς τις Ενώσεις για κοινή δράση



 Η απόφαση του ΔΣΑ είναι δεδομένο ότι δεν εκφράζει τα σώματα των ασκούμενων και νέων δικηγόρων, καθώς στην συντριπτική πλειοψηφία τους αποκλείει. 

Οφείλουμε να κινηθούμε ενιαία, με συντονισμό των πολιτικών και θεσμικών μας δυνάμεων, ώστε να αποκαλυφθεί πως αυτή η απόφαση δεν εκφράζει το σώμα μας. Να μετρήσουμε βήματα συντονισμού, κοινής δράσης, που να έχουν κάποιο αποτέλεσμα.

Σε αυτήν την βάση προτείνουμε:

Α. Άμεση σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων διαδικτυακά των κατά τόπους Ενώσεων. 

Β. Συντονισμό των Ενώσεων, Σωματείων και πολιτικών συλλογικοτήτων που παρεμβαίνουν στο σώμα των ασκούμενων και νέων δικηγόρων για την συγγραφή κοινού κειμένου καταγγελίας, με ελάχιστο αίτημα την στήριξη όλων των δικηγόρων χωρίς ασφαλιστικές προϋποθέσεις.

Γ. Διάθεση του κοινού κειμένου σε όλο το σώμα των συναδέλφων, με στόχο να κατατεθεί σε πλειάδα δικηγορικών Συλλόγων στην επικράτεια και να δείξει στην πράξη την αντίθεση της πλειοψηφίας του σώματος στο μέτρο.

Η εκπροσώπηση απαιτεί την συμμετοχή και την ευαισθησία στις ανάγκες του σώματος. Να διατρανώσουμε ενιαία, οργανωμένα και αποτελεσματικά την αντίθεση μας, ώστε κανείς να μην έχει δικαιολογία να αποφασίζει και να εφαρμόζει, επικαλούμενος την ανοχή μας.

Τις ανωτέρω προτάσεις θα καταθέσουμε στις συνεδριάσεις των Ενώσεων και του Σωματείου.


Κίνηση ασκούμενων και νέων Δικηγόρων


Σχόλια