Καταγγελία στο ΔΣ του ΔΣΘ για την συμμετοχή στην ΔΕΘ με... περίπτερο του Δικηγορικού Συλλόγου!

"Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΔΣΘ, ένας από τους στόχους της συμμετοχής στη ΔΕΘ είναι να αναδειχθεί ο ρόλος των δικηγόρων στην παραγωγική διαδικασία. «Η σύγχρονη αντίληψη θέλει τον δικηγόρο συμπαραστάτη του επιχειρηματία σε κάθε του βήμα, κατ' εφαρμογήν του ρητού "το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν"»..."

Αυτή η φράση μόνο σύγχρονες αντιλήψεις δεν απηχεί, ενώ αυτή η αντίληψη του δικηγόρου για την συμμετοχή στην παραγωγική διαδικασία μόνο άχρωμη και ουδέτερη δεν είναι. Όπως άχρωμη και ουδέτερη δεν είναι η συμμετοχή ενός Δικηγορικού Συλλόγου στο εμπορευματικό πανηγύρι της ΔΕΘ, λες και η δικαιοσύνη είναι έκθεμα και εμπόρευμα να πωλείται και ο δικηγόρος φιγούρα δημοσίων σχέσεων και όχι δημόσιος λειτουργός.

Κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία με την κρίση και την οικονομική καταστροφή, να περάσουν έναν ολόκληρο ορυμαγδό συντηρητικών ιδεών, που καθιστούν τον δικηγόρο παραστάτη των οικονομικών συμφερόντων κυρίαρχα, και όχι υπερασπιστή του πολίτη. Εμείς, στην κρίση πιστεύουμε ότι η θέση του δικηγόρου είναι στο πλάι της κοινωνίας, του πολίτη, των δικαιωμάτων του.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ΔΣ του ΔΣΘ, που πολύ λίγα έχουν να πούν για την διάλυση του επαγγέλματος, την εισαγωγή των νέων στο επάγγελμα, αυτοί που θέλουν να μας κάνουν ΕΣΠΑτζίδες αντί να προωθήσουν την αναλογική κατανομή βαρών και υποχρεώσεων και το "μοίρασμα" της πίτας στο επάγγελμα, ανάμεσα σε παλιούς και νέους, προφανώς έχουν την αντίθετη άποψη. Γιαυτό και με δικά μας κόστη, οργανώνουν φιέστες εξευτελισμού ευρύτερου του επαγγέλματος μας, επιβεβαιώνοντας μία παραμορφωμένη εικόνα της κοινωνίας για το επάγγελμα μας σαν μπίζνα και όχι αρωγή, κάνοντας την δικηγορία ιδιότητα του συρμού.

Σε αυτές τις τάσεις χωρά καταγγελία χωρίς έλεος και αντίσταση χωρίς δισταγμούς. Με κάθε τους βήμα μας αποκαλύπτουν την δυστοπία που οραματίζονται για τον κλάδο μας: ας οργανωθούμε για να αντιπαραβάλουμε το δικό μας όραμα.

Σχόλια