Όχι στην άδικη εξαίρεση των ασκούμενων από την οικονομική ενίσχυση!

Δημοσιεύτηκε σήμερα δελτίου τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, για την υπαγωγή των επαγγελματικών κατηγοριών που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού και δικαιούνται οικονομικής ενίσχυσης (τα 800 ευρώ). Στον Κωδικό 6910 Νομικές Υπηρεσίες ενημερωθήκαμε από τον ΔΣΑ ότι υπάγονται οι δικηγόροι. Ακόμα δεν γνωρίζουμε υπό ποιές προϋποθέσεις, προκύπτουν όμως τα εξής:


Δεν υπάγονται οι ασκούμενοι συνάδελφοι μας, ενώ ερωτηματικά προκύπτουν για όσους συναδέλφους δεν έκαναν έναρξη μέχρι τις 15.03.2020.

Μας λένε ότι δεν είμαστε εργαζόμενοι. Παρ'όλο που πληρώνουμε τις εισφορές μας, δεν είμαστε ούτε ελεύθεροι επαγγελματίες.
Αυτά δεν είναι λεξούλες: έχουν συνέπειες. Η αδράνεια για το αρρύθμιστο καθεστώς της άσκησης αφήνει τους συναδέλφους έκθετους.
Ζωή με 200 ευρώ, χωρίς ωράρια, χωρίς δικαιώματα εργατικού δικαίου έστω αναλογικά, χωρίς άδειες, χωρίς να καταβάλλει ο εργοδότης μας τις ασφαλιστικές εισφορές, για πολύ πάνω από 18 μήνες, με συνολικό κόστος εγγραφής 200 περίπου ευρω στους Συλλόγους.
Να μην το αφήσουμε να συμβεί! Να υπαχθούν και οι ασκούμενοι δικηγόροι στην ενίσχυση των 800 ευρώ, έχουν όσο δικαίωμα για αυτό όσο κάθε δικηγόρος και μισθωτός! 
Να σταματήσει αυτή η πλάκα: είμαστε κανονικά εργαζόμενοι, στη χειρότερη μορφή εργασιακής εκμετάλλευσης, και είμαστε οι πρώτοι που θα έπρεπε να στηριχθούμε οικονομικά!
Το καθεστώς που δουλεύουμε αποτελεί την χειρότερη μορφή μαύρης εργασίας, και είναι ευκαιρία να αρχίσει να ξηλώνεται!
Η άσκηση είναι εργασία!
Να είναι η υπαγωγή στο επίδομα το πρώτο βήμα για την αναγνώριση της πραγματικότητας του καθεστώτος απασχόλησης μας!

Να είναι μία πρώτη μεγάλη νίκη του χώρου και του κλάδου!

Να μην αποδεχτούμε την εξαίρεση μας! 


Κίνηση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων


Σχόλια